Sposób przygotowania

Gorgonzolę okroić z twardawej skórki i rozgnieść widelcem dodając serek topiony.
Orzechy posiekać drobno i uprażyć na suchej patelni, ostudzić.
Do masy serowej dodać ostudzone orzechy i gruszki pokrojone w drobną kostkę lub starte na tarce warzywnej o największych oczkach.
Zachować sok wypływający z gruszek podczas rozdrabniania i wymieszać do z pastą.
Gotową pastę doprawić pieprzem i podawać ze świeżym pieczywem, grzankami lub krakersami.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !