Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z gorgonzoli, gruszek i orzechów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Gorgonzola dolce 150 g
Serek topiony orzechowy 150 g
gruszki 2 szt.
orzechy włoskie 50 g
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z gorgonzoli, gruszek i orzechów

Gorgonzolę okroić z twardawej skórki i rozgnieść widelcem dodając serek topiony.
Orzechy posiekać drobno i uprażyć na suchej patelni, ostudzić.
Do masy serowej dodać ostudzone orzechy i gruszki pokrojone w drobną kostkę lub starte na tarce warzywnej o największych oczkach.
Zachować sok wypływający z gruszek podczas rozdrabniania i wymieszać do z pastą.
Gotową pastę doprawić pieprzem i podawać ze świeżym pieczywem, grzankami lub krakersami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 14.03.2012 23:32
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak