Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserek na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka niebieska 1 szt
galaretka cytrynowa 3 szt
wiórki kokosowe
galaretka 1 szt. bursztynowa
jogurt naturalny 1 duże opakowanie
ser biały 25 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Deserek na zimno

Galaretkę żółtą rozpuszczamy w szklance wrzątku,miksujemy z połową jogurtu,przelewamy do miseczki i odkładamy aż stężeje,na nią wylewamy tężejącą galaretkę niebieską. Po całkowitym stężeniu wykładamy na środek tortownicy. Wokół deserku wylewamy galaretkę bursztynową zmiksowaną z drugą połową jogurtu. Kiedy stężeje,wylewamy na to ser biały zmiksowany z dwoma galaretkami cytrynowymi rozpuszczonymi w 600ml wrzątku. Posypujemy kokosem i wkładamy do lodówki na dwie godziny. Przetrzymujemy w chłodnym miejscu.
Do deserku można dodać też owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 26.03.2013 10:01
bardzo smaczny przepis
Dorian 02.09.2012 12:38
super ladny
Katarzyna56 25.04.2012 12:33
piękne!
Betka 20.04.2012 06:57
mmmm pięknie wygląda a zapewne jeszcze lepiej smakuje;D
Renataj 09.04.2012 21:48
Wygląda bardzo apetycznie
smakowita 13.03.2012 18:10
pięknie się prezentuje ,pychotka
smakowita 13.03.2012 18:10
super ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak