Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1/2 litra
kostka mięsna
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy

Wodę gotujemy z kostką mięsną. Mąkę dokładnie mieszamy w małej ilości wody. Tak samo robimy z przecierem pomidorowym. Natkę myjemy i siekamy. Do gotującego bulionu wlewamy rozcieńczony koncentrat i gotujemy. Następnie dajemy wymieszaną mąkę z wodą, doprawiamy do smaku i dodajemy posiekaną pietruszkę. Wszystko gotujemy ok. 3 min na wolnym ogniu, aby mąką straciła surowy smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 31.03.2013 17:43
dobry przepis a ta natka...lubię jej zapach w potrawach.
kate.500 26.12.2012 17:11
super
RenataZ-et 11.04.2012 10:52
bardzo lubię taki sos
IKrakowianka 10.04.2012 19:47
super do gołąbków
mirosława4 02.04.2012 11:30
smaczny
Niunia1 13.03.2012 10:31
Ja dodaję jeszcze śmietankę, pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak