Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pietruszką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 60 dkg
cebula
bułka
jajko
mleko 1 szkl
natka pietruszki
pieprz
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pietruszką

Kroki postępowania

1
Do zmielonego mięsa dajemy jajko, bułkę odciśniętą, pietruszkę i przyprawy
Krok 1 - Mielone z pietruszką foto
2
Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej
Krok 2 - Mielone z pietruszką foto
3
Na rozgrzanym oleju smażymy kotlety z dwóch stron na brązowo
Krok 3 - Mielone z pietruszką foto
4
Smacznego
Krok 4 - Mielone z pietruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 01.01.2014 21:58
pyszne jedzonko
Grazyna0211 16.04.2013 13:45
bardzo apetyczne kotleciki
Marcinkemp 28.12.2012 10:23
Czy kotleciki będą równie smaczne z użyciem pachwiny?
smakoszek 21.11.2012 16:38
pyszne kotleciki
IZABELA29 06.11.2012 09:32
ja zawsze dużo zielska dodaje do kotletów ...
ben-ka 06.11.2012 09:27
mielone to takie kotlety do których niemal kazdy dodatek pasuje.
Elżbieta17 27.08.2012 14:46
świetny pomysł:)
Wacław 27.08.2012 08:35
smaczny obiadek
Ela15 19.08.2012 12:56
super
IKrakowianka 17.06.2012 21:17
świetne!
Anna138 04.06.2012 21:49
pyszne
Wafelek2601 22.03.2012 15:23
też często dodaję pietruszkę do mielonych
Ewa6274879 13.03.2012 10:59
pietruszka świetnie pasuje do mielonych :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak