Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z pomarańczami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
pomarańcza 1 szt
płatki migdałowe do posypania
cukier puder 8 dag
miód płynny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z pomarańczami

Jajka ubić mikserem z cukrem pudrem i śmietaną. Porcjami dodawać mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Pomarańcze sparzyć, obrać ze skórki i białego podskórza. Pokroić na plasterki. Ciasto smażyć jak naleśniki tylko formować z nich małe placuszki. Układać na talerzu jeden na drugim przekładając plastrem pomarańczy. Na koniec udekorować platkami migdałowymi. Polać miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 13.06.2012 22:40
w składnikach nie ma maki, proszku do pieczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak