Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 6 szt
cukier waniliowy 2 opakowania
truskawki 50 dag
mąka 30 dag
serek waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki z truskawkami

1. Zimne masło rozdrobnić. Dodać cukier puder (10 dag), jeden cukier waniliowy, 2 żółtka, mąkę. Wyrabiamy gładkie ciasto, które wstawić w folii do lodowki na kwadrans. 2. Foremki wysmarować tłuszczem i wylepić ciastem. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni i wstawić babeczki na 20 min. Odstawić na chwilę do wystygnięcia i wyciągnąć babeczki. 4 żółtka utrzeć na parze z cukrem waniliowym (wstawić szklaną miskę nad garnek z gotującą się wodą). Dodać serek waniliowy. Wymieszać na gładki krem i przełożyć do babeczek. Truskawki umyć i pokroić. Udekorować babeczki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak