Sposób przygotowania

1. Zimne masło rozdrobnić. Dodać cukier puder (10 dag), jeden cukier waniliowy, 2 żółtka, mąkę. Wyrabiamy gładkie ciasto, które wstawić w folii do lodowki na kwadrans. 2. Foremki wysmarować tłuszczem i wylepić ciastem. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni i wstawić babeczki na 20 min. Odstawić na chwilę do wystygnięcia i wyciągnąć babeczki. 4 żółtka utrzeć na parze z cukrem waniliowym (wstawić szklaną miskę nad garnek z gotującą się wodą). Dodać serek waniliowy. Wymieszać na gładki krem i przełożyć do babeczek. Truskawki umyć i pokroić. Udekorować babeczki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !