Sposób przygotowania

Z kapusty wyciąć głąb, włożyć jom do wrzącej wody. Po wyjęciu z wody odzielić liście, Grube nerwy liściowe, lekko rozbić tłuczkiem, , ryż wypłukać ugotować na sypko, w osolonej wodzie. Następnie ryż połączyć z mięsem mielonym i jajkiem, przyprawić solą i pieprzem. Wyrobioną masę nakładać na liście, Zagnieść brzegi, i zwijać w ciasny rulonik. Gółąbki ułożyć w płaskim rondlu, Kostkę przyprawy rozpuścić w szklancę gorącej wody, i wlać do rondla z gołąbkami dusić gołąbki do miękkości,

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Uwielbiam gołąbki z młodej kapusty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !