Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z kurkami po serowa pieżynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
kurki 1.5 szklanki
ser 2 plastry
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z kurkami po serowa pieżynką

Pierś z kurczaka oczyszczamy. Rozkrajamy na pół tworząc dwa kotlety. Rozbijamy i przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Jajko roztrzepujemy w miseczce. Przygotowujemy bułkę tartą i panierujemy kotlety w jajku a następnie bułce. Smażymy na lekko złoty kolor. Kurki gotujemy w osolonej wodzie do miekkości. Studzimy i siekamy drobno, podsmażamy z cebulką do zrumienienia. Układamy na kotletach , przykrywamy plastrem sera i wstawiamy do piekarnika na ok 15 minut -180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 13.03.2012 15:54
wykwintne i smaczne:)
Kamila/kami007 13.03.2012 10:52
mniam
Niunia1 13.03.2012 10:32
pyszne musi być!
gemini 13.03.2012 09:29
Prosty i szybki przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak