Sposób przygotowania

Kotlety sojowe zalać lekkim bulionem (może być z kostki), doprawić pieprzem, czosnkiem i jarzynką - nakryć, zagotować i gotować 30 minut, co jakiś czas odwracając kotlety. Odcedzić.
Pozostawić do ostygnięcia i pokroić w cienkie paseczki.
Boczniaki umyć, osączyć i pokroić w cienkie paski.
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, dodać cebulę pokrojoną w piórka oraz grzyby - smażyć na lekko złoty kolor.
W międzyczasie zagotować 2 litry wody, dodać starte warzywa.
Zawartość patelni przełożyć do zagotowanej wody z włoszczyzną.
Do garnka wsypać majeranek, ziele angielskie, listki laurowe, paprykę i jarzynkę.

Na patelni po boczniakach obsmażyć pokrojone kotlety sojowe i dołożyć do zupy.
Gotować 30-40 minut, zagęścić lekką zasmażką (z mąki i oleju w równych proporcjach) i doprawić wyciśniętym czosnkiem oraz pieprzem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na rozmaite potrawy :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !