Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pieczarkowy - zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczareki całe 500 g
czosnek 2 ząbki
bulion 1 litr
pieprz 1 szczypta
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyzeczka
majeranek 1 szczypta
masło 2 łyżka
śmietana 1 łyzka
cebula 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pieczarkowy - zupa

W rondlu rozgrzewamy masło i szklimy cebulkę pokrojoną w kostkę i czosnek. Po chwili dodajemy obrane i posiekane pieczarki. Dusimy wszystko do miękkości, jakieś 10 minut. Gdy pieczarki będą miękkie, odstawiamy do przestygnięcia. PO tym czasie wlewamy bulion, miksujemy na gładką masę. Zabielamy śmietaną. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.05.2012 09:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak