Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe kostki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
jajko 5 sztuk
cukier kryształ 15 dag
kakao 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 opakowanie
olej 3/4 szklanki
mleko 2% 4 łyżki
rum 2 łyżki
migdały całe 10 dag
płatki migdałowe 10 dag
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe kostki

Migdały obrać ze skórki, zemleć.Jajka zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym.Ciągle ucierając, dolewać stopniowo olej i mleko.Dodać mąkę, proszek do pieczenia, migdały i rum.Dokładnie wymieszać.Ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę, piec ok.30 minut w temp.180 stopni.Lekko ostudzone ciasto zdjąć z blachy, oblać plewą czekoladową, posypać pokruszonymi płatkami migdałowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak