Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany łosoś z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 200 g
ziemiaki 2 sztuka
marchew 1 sztuka
koperek 1/2 sztuka
cytryna 1/2 sztuka
czosnek 2 zabek
sól 1 szczypta
peiprz 1 szczypta
miód 1 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany łosoś z warzywami

Czosnek przeciskamy przez praskę i ucieramy w moździerzu z solą, sokiem z cytryny i pieprzem. Dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Koperek siekamy drobno dodajemy do marynaty i marynujemy oczyszczony filet z łososia przez ok 20 minut. Warzywa obieramy i kroimy na cząstki, doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy oliwą, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Następnie łososia zawijamy w folię aluminiową i również wkładamy do piekarnika. Łosoś potrzebuje ok 20- 25 minut. Warzywa różnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak