Sposób przygotowania

Marchew oraz ziemniaka obrać, pokroić w kostkę i umieścić w garnku. Posypać solą i zalać 1,5 l zimnej wody. Gotować na małym ogniu.

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do mięsa dodać jajo, 2 łyżeczki przyprawy do indyka oraz po ½ łyżeczki soli ziołowej, czarnego pieprzu i majeranku. Wyrobić masę mięsną. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucać do gotujących się warzyw. Przykryć pokrywą i na małym ogniu gotować przez 20 minut.

Pulpeciki wyjąć. Odlać pół szklanki bulionu warzywnego, a resztę zmiksować na gładką masę. Przyprawić do smaku gałką muszkatołową i czarnym pieprzem, a następnie powrotem wrzucić mięsne kulki. Ponownie zagotować.

Podawać posypane natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne pulpeciki;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    mmm... pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubie to !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Damian10

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    krem marzenie
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !