Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Karkówkę pokroić w kostkę. Sześć z nich odłożyć, a pozostałe mięso wraz z indyczym mięsem gulaszowym przemielić.

Do mielonego mięsa dodać sos chili, jajo oraz przyprawy - do mięsa mielonego, pieprz i sól. Połączyć składniki. Nabierać po porcji masy mięsnej, formułując kulkę. Do środka każdej włożyć po kostce karkówki. Lekko spłaszczyć i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć po 6 minut z każdej strony.

Ogórka obrać, pokroić na plastry. Peperoni posiekać i dodać do ogórka. Składniki lekko posolić i skropić sokiem z cytryny.

Na talerzach układać po porcji przygotowanych warzyw i kotlecie mielonym.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    tak wiosennie - dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    dabrowianka

    z dodatkiem chili - to ciekawe, muszę zrobić, z pewnością zasmakuje mojemu mężowi :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    takie mielone z niespodzianką, bardzo apetyczne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !