Sposób przygotowania

Warzywa umyć, obrać, poszatkować. Gotować je w małej ilości wody do miękkości (wrzucić warzywa na gotującą się wodę, woda ma przykrywać warzywa).
Po ugotowaniu warzyw wlewamy cały sok pomidorowy, zagotowujemy a w między czasie - zaprawiamy w miseczce 2 łyżeczki mąki śmietaną, dokładnie mieszając, aby nie powstały grudki. Następnie hartujemy mąkę ze śmietaną zupą (do miseczki z mąką i śmietaną wlewamy 2 chochelki zupy, mieszamy trzepaczką). Zawartość miseczki wlewamy do garnka z zupą, dokładnie mieszamy, gotujemy chwilę.
Dla poprawienia smaku dodajemy szczyptę soli, pieprzu, kilka ziaren ziela angielskiego. Można też dodać lubczyk do smaku i jedną łyżkę stołową masła.
Podać po 10-15 minutach, z makaronem.

Smacznego :)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    dabrowianka

    dzięki :) właśnie dziś zrobiłam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Często ją gotuję, bo lubię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !