Sposób przygotowania

Śledzie osączyć z oleju i wymoczyć w zimnej wodzie przez 2-3 godziny. Osączyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w niewielkie kawałki.
Wino zagotować z przyprawami, pokrojoną cebulą i wiśniami.
Zalewę ostudzić i sprawdzić smak - ew. doprawić, jeśli czegoś brakuje.
Śledzie układać w słoiku, przekładając wiśniami i cebulą i posypując warstwy zmielonym czerwonym pieprzem.
Człość zalać winną marynatą.
Odstawić do lodówki na 48 godzin.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na rozmaite potrawy :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    interesujace
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    interesujace

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !