Sposób przygotowania

Rozpuścić masło, dodać pokrojony por oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem. Podsmażać na małym ogniu przez ok. 10 min. pod przykryciem - od czasu do czasu mieszając, żeby się nie przypaliło. Następnie dolać bulion i gotować jeszcze 10 min, aż ziemniaki zmiękną. Dodać śmietanę i zmiksować.
Gotowe!

*propozycja podania:
z grzankami z masłem czosnkowym
z plastrem sera camembert
z kawałkiem sera gorgonzola
z prażonymi migdałami

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    nie robiłam takiej jeszcze
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam tą zupę! i w ogóle pory w każdej postaci :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    na pewno smaczny:) Uwielbiam takie smaki...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    helen

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !