Sposób przygotowania

Gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne, zmiksować na pure.
Płatki migdałowe mielimy, zostawiając 1 łyżkę do dekoracji. Do 250 ml mleka dodajemy masło i zmielone migdały, gotujemy.
Do reszty mleka dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i cukier. Mleko z żółtkiem dokładnie ubijamy mikserem, następnie dodajemy pure gruszkowe.
Masę gruszkową powoli wlewamy do gorącego mleka cały czas mieszając aż zacznie gęstnieć. Po tym zestawić z ognia i jeszcze chwilę mieszać aby powstała gładka masa.
Studzimy, dekorujemy pozostałymi płatkami migdałów i ewentualnie startą czekoladą.

Smacznego

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    ciekawie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    super przepis
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    podoba mi się, na pewno spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pychotka :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Ciekawe połączenia smaków.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !