Sposób przygotowania

*Lasagne odchudzona ponieważ nie dodałam sosu beszamelowego.



Mięso mielone podsmażamy na tłuszczu. Gdy puści soki i zacznie się rumienić dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy i dusimy 20 minut.
Listki lasagne możemy użyć surowych lub zalać je wrzątkiem i odczekać aż zmiękną ( wybrałam tą druga opcje)
Nastawić piekarnik na 180*C
wysmarować naczynie żaroodporne tłuszczem układać po 2 paski jednocześnie jeden obok drugiego - u mnie nachodziły na siebie w połowie długości)
1/3 mięsa ułożyć na listkach lasagne, przykryć ponownie listkami lasagne,posypać startym serem, znowu mięso, listki posypać serem i ostatnią porcję mięsa przykrywamy listkami i posypujemy serem. Zapiekamy w piekarniku do momentu roztopienia sera. Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale to musi być pyszne:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paulina33

    smakowitość :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    świetna ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    andzia123

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !