Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z Gorgonzola i suszonymi pomidorami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko
woda letnia 200 ml
sól
olej 1 łyżeczka
GORGONZOLA 200 gram
pomidory suszone Smak 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z Gorgonzola i suszonymi pomidorami

Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy.Rozwałkować na grubość ok.3 mm.Wycięte krążki faszerować nadzieniem i sklejać.Gotować kilka minut od wypłynięcia w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.


Nadzienie:
Mieszamy ser z rozdrobnionymi pomidorami i schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 11.06.2012 09:46
pysznie
Sylwia56
Sylwia56 19.03.2012 11:31
ciekawa opcja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak