Sposób przygotowania

Do miski włożyć ser, mąkę,mleko skondensowane, sok z limonki i cukier wanilinowy.Wszystko dokłądnie wymieszać.Dodać pianę z 3 białek-delikatnie połączyć.
Wyłożyć tortownicę papierem i wylać ciasto.Piec ok.35 minut w temperaturze 175stopni.
Następnie wymieszać śmietanę z 2 łyżkami cukru pudru.Wylać na wierzch i zapiekać jeszcze 15 minut.
Wystudzić ciasto.
W kąpieli wodnej wymieszać 6 żółtek ze śmietanką i 0,5 szklanki cukru pudru.Mieszać aż zgęstnieje.
Następnie dodać pokruszoną czekoladę i masło.Dokładnie wymieszać.Wystudzić i stopniowo dodawać pianę z 3 białek(ubitą z resztką cukru).Delikatnie wymieszać.Wylać krem na ciasto i schładzać minimum 5 godzin.Następnie zdjąć boki tortownicy i wstawić ciasto na minimum godzinę.Im dłużej tym ciasto będzie miało lepszą konsystencję.
Całość dekorujemy musem ze zmiksowanych truskawek i połówki mango.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    serniczek...ulubiony :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    a ten naprawdę godny wypróbowania,polecam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    idealny sernik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    bardzo fajny przepis... muszę wypróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !