Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekolody

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 800 g
czekolada 700 g
brandy 12 łyżek
masło 12 łyżek
olejek migdałowy kilka kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekolody

Na początek śmietanę lekko ubić w misce . Następnie do garnka włożyć czekoladę i masło rozpuścić . Dodać kilka kropli olejku migdałowego, brandy i wymieszać z lekko ubitą śmietana . Wszystko dobrze wymieszać na małym ogniu przez kilka minut. Muś świetny do polania ciast,ciasteczek , biszkoptów i innych wyrobów cukierniczych i piekarskich

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak