Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada wieloowocowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
jabłka 1 kg
gruszki 1 kg
sok z cytryny 1 szt
cukier 2,7 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada wieloowocowa

Śliwki umyć, podzielić na połówki, wypestkować. Jabłka i gruszki umyć, obrać, pokroić w ćwiartki. Owoce rozgotować w soku z cytryny. Przetrzeć owocową masę przez sito, dodać cukier. Gotować , mieszając, aż marmolada zacznie krzepnąć. Gorącą marmoladę przełożyć do słoików. słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

moni0212
moni0212 06.09.2013 23:12
super przepis
iwona332 06.02.2011 13:48
super
anja3107 05.10.2010 14:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak