Sposób przygotowania

Ogórki kiszone przeciąć wzdłuż na pół i zetrzeć na najiększych oczkach tarki warzywnej, nie naruszając skórki.
Na patelnię wlać oliwę, dodać wyciśnięty lub drobno posiekany czosnek i ogrzewać, stale mieszając, aż czosnek zacznie się lekko rumienić.
Od razu wlać utarte ogórki, aby obniżyć temperaturę oliwy.
Do ogórków dodać troszkę soli i cukru, sporo pieprzu i chili do smaku - zalać śmietanką zmiksowaną z większością posiekanego koperku.
Chwilę pogotować, aby wyparowało trochę płynu lub zagęścić niewielką ilością mąki pszennej - na końcu wsypać resztę posiekanego koperku.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na rozmaite potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !