Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w śmietanie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

konserwowa kukurydza 1 puszka
jajko 2
sól szczypta
pieprz szczypta
śmietana kwaśna 300 ml
tuńczyk 4 (marynowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w śmietanie

Na początek marynowane płaty tuńczyka pokroić w mniejsze kawałki ( na kęsy) i wrzucić do miski . Następnie do niego dodać puszkę odsączonej z zalewy kukurydzy . 2 jajka ugotować na twardo i pokroić w małą kostkę dodać do ryby , przyprawić pieprzem i solą . Wlać 300ml kwaśnej śmietany i wszystko dobrze wymieszać , schłodzić w lodówce dla lepszego smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak