Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto na pierogi, rozwałkować na cienki placek i małą szklanką wycinać kółka. Nadzienie czyli starte, surowe ziemniaki z przyprawami i cebulką smążyć na rozgrzanej patelni. Następnie należy poczekać aż nadzienie ostygnie. Przygotowany farsz należy nakładać po 1 czubatej łyżeczce na koła wycięte z ciasta. Ciasto należy potem składać na pół i zlepić dokładnie brzegi pierożków. W dużym garnku nastawić wodą z odrobiną soli i poczekać aż się zagotuje. Następnie wrzucić 1 partię pierogów czyli ok 15 sztuk i poczekać aż pierogi wypłyną na wierzch.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię pierogi
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam pierogi
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta34

    REWELACJA
  • -1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Lubię pierogi ten farsz mnie zaciekawił Trzeba spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    nigdy jeszcze nie jadłam z takim farszem,brzmi ciekawie...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !