Sposób przygotowania

Plantę i masło stopić w rondelku, dodać cukier puder i cukier waniliowy. Wymieszać, dodać stopioną osobno białą czekoladę ze śmietanką, mleko w proszku oraz wiórki kokosowe - ile zabierze masa.
Ostudzić masę kokosową, dolać spirytus i wymieszać dokładnie.
Masę odstawić do lodówki na godzinę, po czym lepić dłońmi podłużne trufle i odkładać na deskę wyłożoną papierem do pieczenia.
Gotowe trufle włożyć do lodówki na 2-3 godziny, następnie oblać stopioną czekoladą i odstawić do stężenia.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na rozmaite potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    świetny pomysł na trufelki
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo lubię robić takie domowe pralinki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elexis

    Super!
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Muszę przyznać, że były wyśmienite i zniknęły w oka mgnieniu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !