Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z papierówek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z papierówek

Jabłka umyć, obrać, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Owoce rozgotować. Gdy sok całkowicie odparuje, dodać cukier. Gotować, mieszając, aż marmolada zacznie krzepnąć. Gorącą marmoladę przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia. do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.01.2012 08:30
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak