Sposób przygotowania

Marchewka, pietruszka oraz seler najlepsze są gotowane z rosołu ale jeżeli nie mamy takich wystarczy je ugotować do miękkości z dodatkiem kostki rosołowej.

Wszystkie warzywa (marchewkę, seler, pietruszkę, ziemniaki, ogórki kiszone) oraz jabłko kroimy w drobną kostkę.

Dodajemy posiekane jajka oraz drobno pokrojony por oraz odcedzony groszek konserwowy.

Wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Celowo nie podaje proporcji, ponieważ uważam, że do tej sałatki nie ma właściwych proporcji i każdy przygotowuje ją tak jak lubi najbardziej.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    super
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    tradycyjna najlepsza
  • 0
    original
    Opublikowano

    lena57

    Pyszna, na sam widok ślinka leci :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wspaniała sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !