Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus miętowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 470 ml
mleko 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
cukier 10 łyżek
woda 4 łyżki
listki świeżej mięty 2 listki
herbata miętowa 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Mus miętowy

Na początek 8 łyżek herbaty wsyp do garnka , dodaj śmietanę , mleko i cukier , podgrzewa tylko przez chwilę na średnim ogniu aż się cukier rozpuści .Następnie wszystko przecedź przez sitko do drugiego garnka . Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach wody i dodaj do garnka . Następnie wstaw znów na piec i podgrzewaj ciągle mieszając by się nie przypaliło a żelatyna dobrze rozpuściła . Następnie krem przelej do małych naczyń niech trochę się ostudzi a następnie wstaw do lodówki . Można ozdobić listkami świeżej mięty

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 07.06.2012 10:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak