Sposób przygotowania

Na początek kapustę dobrze myjemy i gotujemy w garnku z wodą aż kapusta będzie miękka, cebulę obieramy i kroimy w kostkę , pieczarki myjemy , oczyszczamy i kroimy w kostkę , wrzucamy na rozgrzaną patelnie z oliwą , dodajemy cebulę i smażymy aż się zrumieni a cebula zeszkli , dodajemy do pieczarek i cebuli pieprz i sól. Gdy kapusta będzie już gotowa odsączamy z wody i odrywamy liście na talerzyk. Wyjmujemy i odsączamy pieczarki i cebulę z oliwy . Na środek każdego liścia kładziemy farsz z pieczarek i cebuli a następnie liście zawijamy i leciutko klepiemy ręką by się nie odwinęły .(Następnie gołąbki można odsmażyć na oliwie aż się kapusta zrumieni ) . Gołąbki układamy na talerz i polewamy sosem pomidorowym lub ketchupem .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !