Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki wegetariańskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
ryż 300 g
cebula 1
kapusta biała 1 główka
pieprz szczypta
sól szczypta
ketchup
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki wegetariańskie

Na początek kapustę dobrze myjemy i gotujemy w garnku z wodą aż kapusta będzie miękka, cebulę obieramy i kroimy w kostkę , pieczarki myjemy , oczyszczamy i kroimy w kostkę , wrzucamy na rozgrzaną patelnie z oliwą , dodajemy cebulę i smażymy aż się zrumieni a cebula zeszkli , dodajemy do pieczarek i cebuli pieprz i sól. Gdy kapusta będzie już gotowa odsączamy z wody i odrywamy liście na talerzyk. Wyjmujemy i odsączamy pieczarki i cebulę z oliwy . Na środek każdego liścia kładziemy farsz z pieczarek i cebuli a następnie liście zawijamy i leciutko klepiemy ręką by się nie odwinęły .(Następnie gołąbki można odsmażyć na oliwie aż się kapusta zrumieni ) . Gołąbki układamy na talerz i polewamy sosem pomidorowym lub ketchupem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak