Sposób przygotowania

Wystudzone ziemniaki rozgnieść na pure, dodać grysik, mąkę, 1 jajko, tartą gałkę muszkatołową - szczyptę, wyrobić gładkie i sprężyste ciasto. Na posypanej mąką stolnicy uformować wałeczek i pokroić go na kawałki jednakowej wielkości. Następnie uformować owalne placuszki o grubości 1,5 cm. Rozgrzać tłuszcz na patelni i partiami smażyć kotlety. Kiedy na obrzeżach zabarwią się na złoty kolor, przewrócić i dosmażyć. Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Smaczne i proste do przygotowania :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !