Sposób przygotowania

1) ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu
2) kapustę włoską szatkujemy
3) do mięsa przyprawionego solą, pieprzem i majerankiem dodajemy poszatkowaną kapustę i ostudzony ryż
4) dodajemy do mięsa jajko i bułkę tartą - wszystko dokładnie mieszamy
5) z tak przygotowanego mięsa lepimy kulki i je delikatnie spłaszczamy, smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju
6) podsmażone z obu stron kulki zalewamy szklanką wody i tak dusimy przez ok. 15 minut
7) mieszamy pół szklanki wody z koncentratem pomidorowym (ok3 łyżek) i dodajemy do tego 2 łyżki sosu pieczeniowego, tym zalewamy kulki na patelni i dusimy jeszcze ok 10 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    super fotka i świetna propozycja nie znosze zawijania gołąbków:P
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !