Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z daktylami i płatkami migdałowymi

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
płatki owsiane 1 szkl
otręby pszenne 0,5 szkl
daktyle 1 szkl
płatki migdałowe 0,5szkl
jajko 2 szt
cukier 0,5 szkl
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
sól szczypta
kefir 1 szkl
olej roślinny 100ml

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z daktylami i płatkami migdałowymi

Mąkę mieszamy z płatkami, otrębami, proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Dodajemy płatki migdałowe i posiekane daktyle. Mieszamy.

W drugim naczyniu mieszamy kefir, jajka i olej a następnie wlewamy do miski z suchymi składnikami i mieszamy szybko i niezbyt dokładnie.

Masę nakładamy do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami, każdą papilotkę napełniamy do 3/4 wysokości i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 21.11.2013 07:22
szybki i bardzo smaczny deser
agogo2 01.06.2012 23:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak