Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z serem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 4 plastry
piersi z kurczaka 4 szt.
pieczarki 500 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z serem i pieczarkami

1. Piersi umyć i rozbić. Przyprawić.
2. Zdjąć skórkę z pieczarek, potrzeć. Usmażyć na maśle. Przyprawić solą i pieprzem pod koniec smażenia.
3. Piersi obtoczyć w jajku i tartej bułce. Usmażyć.
4. Na usmażone kotlety nałożyć wcześniej usmażone pieczarki i plasterki sera.
5. Włożyć do piekarnika ustawionego na 180 stopni na 4 minuty (aż ser się roztop)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 29.08.2011 21:47
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak