Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dkg
cukier 20 dkg
mąka 30 dkg
jajko 6
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane

Kroki postępowania

1
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.
Krok 1 - Ciasto ucierane foto
2
Przesianą mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i mieszamy.
Krok 2 - Ciasto ucierane foto
3
Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem.
Krok 3 - Ciasto ucierane foto
4
Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Ciasto ucierane foto
5
Na utarte ciasto można dać masę serową lub makową. Tylko ciasto robimy z 1/2 porcji. Natomiast na to ciasto mozemy dać owoce.
Krok 5 - Ciasto ucierane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 18.12.2012 14:29
Super
annagebalska 20.08.2012 08:53
ciekawy przepis
mirosława4 10.07.2012 20:54
smaczne
RenataZ-et 13.06.2012 10:24
pycha
RenataZ-et 13.06.2012 10:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak