Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI PG

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wędzone 3-4 sztuka
buraki 4 sztuka
włoszczyzna 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku
ocet 1 łyżeczka
śmietana 30% 2-3 łyzka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI PG

Żeberka wrzucić do garnka razem z włoszczyzną, zalać wodą,dodać przyprawy i gotować ok 1 godz. na wolnym ogniu.

Buraczki obrać. 3 szt przekroić na ćwiartki, jednego zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić do wywaru, zagotować i dodać łyżeczkę octu (buraki zachowają super kolor ). Pozostawić na ogniu ok kwadransa.

Żeberka wyjąć z zupy, obrać , drobno pokroić i wrzucić z powrotem do garnka.

Dodać śmietankę.

Podawać z tłuczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja23 12.03.2012 18:15
Wiem, od razu poprosiłam o usunięcie tego drugiego :)
SmacznaPyza 12.03.2012 13:23
Patrycja, dwa razy Ci się wstawił przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak