Sposób przygotowania

Karkówkę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Obsypać z obu stron przyprawą do karkówki oraz papryką czerwoną. Aby przyprawy dobrze się "trzymały" mięsa dociskam je ręką na mięsie lub przyklepuję :P. W naczyniu ułożyć jedną warstwę mięsa, ułożyć cebulę pokrojoną w plastry oraz plasterki czosnku, skropić sosem sojowym, zalać częścią oliwy, położyć kolejną warstwę karkówki i postępować, jak wcześniej. Przykryć folią, odstawić na min 3 godziny w chłodne miejsce a najlepiej na noc do lodówki.



Kotlety piec w temp 180 stopni przez ok 40 minut. Ja piekłam w piekarniku na tzw. "kratce", a więc "prawie" grillowo:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !