Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica po włosku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt/os
pomidory suszone w zalewie
parmezan starty
sól
pieprz
przyprawa wloską 1 szczypta
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica po włosku

Kroki postępowania

1
Jajka rozbełtujemy, dodajemy sól, pieprz, włoską przyprawę i parmezan.
Krok 1 - Jajecznica po włosku foto
2
Do smażenia używamy oliwę z zalewy z pomidorów suszonych. Następnie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pomidory.
Krok 2 - Jajecznica po włosku foto
3
Gdy składniki nam się dobrze przesmażą wlewamy na patelnie jajka. Cąły czas mieszając dól i boki patelni.
Krok 3 - Jajecznica po włosku foto
4
Podajemy obsypaną parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem. Doskonale nadaję się również rukola.
Krok 4 - Jajecznica po włosku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak