Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
boczek 45 dag
kiełbasa 50 dag
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
smalec 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
pieprz do smaku
ziele angielskie 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 5 listków
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną kroimy i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą i wstawiamy na ogień.
Krok 1 - Bigos foto
2
W tym czasie kroimy w kostkę boczek i kiełbasę. Rozpuszczamy na patelni łyżkę smalcu i podsmażamy kiełbasę i boczek.
Krok 2 - Bigos foto
3
Kiełbasę i boczek dodajemy do gotującej się kapusty.
Krok 3 - Bigos foto
4
Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, kminek, pieprz i łyżkę maggi. Jakiś czas gotujemy po czym doprawiamy nasz bigos trzema łyżkami koncentratu pomidorowego.
Krok 4 - Bigos foto
5
Gotujemy jeszcze jakąś chwilę i podajemy. Czas przygotowania około 60 minut. Smacznego:)
Krok 5 - Bigos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 04.06.2012 07:36
uwielbiam
artur7 27.05.2012 07:05
pycha
Jodaj 14.05.2012 13:57
uwielbiam :)
Kuchareczka2 29.04.2012 11:01
uwielbiam bigosik
kupiska 18.03.2012 17:31
Nie ma nic lepszego jak polski bigos...na fotkach wygląda smakowicie...
bgs1984 12.03.2012 09:00
uwielbiam:) pychaaaaaaaaaaaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak