Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Gruszki obrać i pokroić w kostkę,skropić sokiem z cytryny/ by nie ciemniały/, pozostawić kilka plasterków do dekoracji. Przygotować bulion warzywny.Powinien być gorący przez cały czas gotowania risotto.Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę z masłem, dodać pokrojoną drobniutko cebulkę i lekko poddusić .Wsypać ryż i mieszając smażyć aż ryż wchłonie cały tłuszcz.Wlać wino i gotować do odparowania alkoholu.Dodać gorący bulion tak ,aby przykrył ryż i nadal dusić ok.10 min.Wsypać gruszki.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    freekate

    ciekawe połączenie smaków :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    wygląda bosko!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z gruszką jeszcze nie robiłam, wygląda pysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Piękny żółty kolor. A z gruszką może smakować ciekawie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    zupełnie nowa dla mnie wersja risotta. Warto wypróbowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Risotto można robić ze "wszystkiego"!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !