Sposób przygotowania

Schab namoczyć w roztworze wody i soli najlepiej na noc.Śliwki zalać gorącą wodą i odstawić do napęcznienia.
Mięso osuszyć ręcznikiem papierowym i ostrym nożem zrobić w nim otwór.Majeranek rozetrzeć z czosnkiem i solą natrzeć mięso a osączonymi śliwkami nadziać schab.Na patelni rozgrzać olej ,włożyć schab i obsmazyć go ze wszystkich stron,przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 45-50 minut w tem 180 stopni.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ze śliwkami nie robiłam
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ja robię dość często bo lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    ja nie robiłam ale jadłam i powiem tylko jedno PYSZNY!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Ładnie wygląda i tak pewnie smakuje. Śliwki nadają fajnego aromatu i smaku jednocześnie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    Uwielbiam taki schab :) pewnie jest bardzo smaczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładnie wygląda:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    uwielbiam taki schab nadziany:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Beniu , to chyba już na imiemimki zrobiłaś ten uroczy schabik...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    robimy czasem podobny ale jeszcze nigdy nie udało się nam go tak cienko ukroić ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    SPowiem krótko: schab idealny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Piotr i Ola - ten schabik pokroiła tak cienko krajalnica od Doradcy:):):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    apetyczny
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    to widać się przydała
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Iza jak jestem na wsi to uzywam jej non-stop :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Kolejny pólmisek, który mamy taki sam. Twój schab prezentuje się na nim znakomicie.
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Wiem Anemon wiem:) wypatrzyłam taki półmisek u Ciebie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Okazuje się, że często mamy podobny gust jeśli chodzi o same talerze i to co na tych talerzach kładziemy.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ...o gustach nie dyskutuję ale schabik posmakuję...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    genialny smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    eleganckie danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszna klasyka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ta śliweczka to chyba w idealnym środku się znalazła
  • 4
    original
    Opublikowano

    alaaa

    też tak robię,,smaczne i na ciepło i na zimno
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    apetyczne miesko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    fantastyczne mięsko :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda idealnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !