Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,2 kg
śliwek suszonych 1 op
czosnek 2 ząbki
majeranek 1 łyzka
sól wg uznania
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką.

Schab namoczyć w roztworze wody i soli najlepiej na noc.Śliwki zalać gorącą wodą i odstawić do napęcznienia.
Mięso osuszyć ręcznikiem papierowym i ostrym nożem zrobić w nim otwór.Majeranek rozetrzeć z czosnkiem i solą natrzeć mięso a osączonymi śliwkami nadziać schab.Na patelni rozgrzać olej ,włożyć schab i obsmazyć go ze wszystkich stron,przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 45-50 minut w tem 180 stopni.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 18.02.2014 21:44
wygląda idealnie
Klausia 19.01.2014 15:08
fantastyczne mięsko :)
kate.500 21.05.2013 18:46
apetyczne miesko
Wafelek2601 30.01.2013 09:39
Pyszne mięsko
alaaa 14.11.2012 22:52
też tak robię,,smaczne i na ciepło i na zimno
pacpaw 14.10.2012 15:07
ta śliweczka to chyba w idealnym środku się znalazła
Grażyna13 06.10.2012 20:01
Pyszna klasyka :)
caroline1983 09.06.2012 20:59
eleganckie danie
Mariusz10 15.04.2012 22:03
genialny smak
misia53 25.03.2012 23:07
...o gustach nie dyskutuję ale schabik posmakuję...
anemon 21.03.2012 07:28
Okazuje się, że często mamy podobny gust jeśli chodzi o same talerze i to co na tych talerzach kładziemy.
ben-ka 20.03.2012 16:58
Wiem Anemon wiem:) wypatrzyłam taki półmisek u Ciebie.
anemon 20.03.2012 12:18
Kolejny pólmisek, który mamy taki sam. Twój schab prezentuje się na nim znakomicie.
ben-ka 19.03.2012 16:57
Iza jak jestem na wsi to uzywam jej non-stop :)
IZABELA29 19.03.2012 07:59
to widać się przydała
ben-ka 15.03.2012 12:00
Piotr i Ola - ten schabik pokroiła tak cienko krajalnica od Doradcy:):):)
barbara11561 15.03.2012 08:33
pyszny:)
anemon 14.03.2012 12:38
SPowiem krótko: schab idealny.
Piotr24 14.03.2012 10:49
robimy czasem podobny ale jeszcze nigdy nie udało się nam go tak cienko ukroić ;)
misia53 13.03.2012 00:37
Beniu , to chyba już na imiemimki zrobiłaś ten uroczy schabik...
agunesu 12.03.2012 13:43
uwielbiam taki schab nadziany:)
agabi
agabi 12.03.2012 09:31
ładnie wygląda:)
Cukiereczek13 12.03.2012 09:04
Uwielbiam taki schab :) pewnie jest bardzo smaczny :)
Joanna46 12.03.2012 09:02
Ładnie wygląda i tak pewnie smakuje. Śliwki nadają fajnego aromatu i smaku jednocześnie.
treonina 12.03.2012 08:51
ja nie robiłam ale jadłam i powiem tylko jedno PYSZNY!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak