Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywno-serowe łódeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cykoria 2 szt
szynka gotowana 2 plastry
serek kanapkowy 200 gram
rukola do dekoracji
szczypiorek posiekany 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywno-serowe łódeczki

Cykorię dokładnie umyć,osuszyć i podzielić na pojedyncze liście.Umyć pozostałe warzywa. Pokroić paprykę,szczypiorek.Jeśli twarożek jest twardy i zbity należy dodać odrobinę jogurtu naturalnego, doprawić do smaku.Nadziewać cykoriowe łódeczki plasterkami szynki i twarożkiem.Na wierzchu ułożyć pokrojoną paprykę,rukolę,posypać szczypiorkiem, świeżo zmielonym pieprzem ,papryka i ziołami. Ułożyć na półmisku ,ozdobić liśćmi czerwonej cykorii i przystąpić do chrupania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

freekate 16.03.2012 06:47
lekkie i smaczne, lubię takie dania :)
Kamila/kami007 12.03.2012 12:33
super
Cukiereczek13 12.03.2012 09:03
pomysłowo :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak