Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło lub margaryna 15 dag
cukier puder 15 dag
kakao 5 czubatych łyżeczek
jajko 1 szt
cukier waniliowy 32 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy

Kroki postępowania

1
Miękkie masło lub dobrą margarynę dokładnie miksujemy. Dodajemy cukier puder
Krok 1 - Krem czekoladowy foto
2
i gdy powstanie nam jednolita masa, wbijamy jajko i wsypujemy kakao, miksujemy na średnich obrotach.
Krok 2 - Krem czekoladowy foto
3
Cukier waniliowy rozpuszczamy w 3-4 łyżkach letniej wody i wlewamy do kremu.
Krok 3 - Krem czekoladowy foto
4
Dokładnie mieszamy. Kremem przekładamy czekoladowe ciasto.
Krok 4 - Krem czekoladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 13.03.2012 18:29
a po co spirytus?
misia53 13.03.2012 11:34
a do tego jeszcze łyżka spirytusu i pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak