Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe ciasto do przełożenia kremem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 nieduże
cukier 1/2 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
kakao 3 czubate łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda 4 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe ciasto do przełożenia kremem

Kroki postępowania

1
Mocno schłodzone jajka ubiajmy mikserem, wlewamy wrzątek. Ciągle miksując dodajemy cukier.
Krok 1 - Czekoladowe ciasto do przełożenia kremem foto
2
Po około 3 minutach dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia oraz kakao
Krok 2 - Czekoladowe ciasto do przełożenia kremem foto
3
i dokładnie mieszamy lub miksujemy na najniższych obrotach.
Krok 3 - Czekoladowe ciasto do przełożenia kremem foto
4
Ciasto wlewamy do silikonowej tortownicy (lub do tradycyjnej, ale tę należy uprzednio posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub mąką krupczatką, albo wyłożyć papierem do pieczenia).
Krok 4 - Czekoladowe ciasto do przełożenia kremem foto
5
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut. Po wystudzeniu ciasto przekładamy kremem.
Krok 5 - Czekoladowe ciasto do przełożenia kremem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 13.03.2012 18:29
coś z tego będzie :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak