Sposób przygotowania

Pestki granatu wydobyć ze skorupki.
Margarynę stopić, lekko przestudzić.
Wsypać cukier, dodać jajka i pestki granatu oraz danonka i wymieszać.
Obie mąki wymieszać z proszkiem i sodką, wsypać do płynnej masy i niedbale wymieszać.
Ciasto kłaść do foremek na muffinki do 3/4 wysokości.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Po wyjęciu muffinek z foremek posypać je cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Sonia_Lisek

    fajny przepis, nie robiłam jeszcze nic z granatem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe, czy możne to ciasto upiec w jednej blaszce z kominem?
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Myślę, ze tak tylko nie wiem czy nie trzeba trochę wtedy wydłużyć czasu pieczenia. Jednak muffinki mają mniejszą objętość i szybciej się dopiekają.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Kolejne wyzwanie bo mam słabość do tych małych kuleczek i pewnie bym zjadła przed dodaniem do ciasta :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    bardzo wystrzałowe , super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    zajefajne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !