Sposób przygotowania

Margarynę stopić i wystudzić.
Obie mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia.
Żółtka oddzielić od białek.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać.
Gdy piana jest mocno ubita dodawać po jednym żółtku i dalej miksować ale na małych obrotach.
Maleńkim strumieniem w trakcie ubijania wlewać margarynę.
Na koniec mikser przełączyć na najmniejsze obroty i dodawać po łyżce mąki.
Masę przelać do tortownicy z dnem wysmarowanym margaryną i wysypanym bułką tartą.
Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez 40 minut.

Komentarze

  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    ale wyrośnięty!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    fakt duży :) nam zawsze jakiś bardziej płaski wychodzi ;p
  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Czy to Kasia wpływa na wysokość tego biszkoptu,czy mała tortownica?
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ale wysoki wyrósł
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    tortownica w której zawsze piekę ten biszkopt ma 23 cm średnicy.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    tortownica w której zawsze piekę ten biszkopt ma 23 cm średnicy.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    piękny
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Biszkopt z margaryną nigdy nie robiłam ?
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    równie dobrze do tego biszkoptu można nie dodawać margaryny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    piękny, wysoki. Ja mam od kilku miesięcy piekarnik jedynie z funkcją termoobiegu i żaden biszkopt mi w nim nie chce rosnąć, więc ciast biszkoptowych nie piekę.
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    ale wysoki super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !